Tag "вредности"

Врати се на почетна
Вера Семејство

Жено, знаеш ли каде е твоето достоинство?

Жено: за да се зборува за тебе, треба да се стане. Со целата сигурност можеме да ја дефинираме ЖЕНАТА

Ватикан

Порака до италијанските католички лекари од Папата

Папа Фрањо испрати порака до учесниците на средбата на Здружението на италијански католички лекари, која овие денови се одржува на тема „Етика и ревизија на здраствените трошоци

Ватикан

Тренерите да воспитуваат за вистинските вредности на спортот

Воспитувајте ги младите за вистинските вредности на спортот, а не за прекумерната конкурентност и агресивност – истакна Папата во пораката до учесниците

Ватикан

Папата ги прими епископите од Мозамбик

Соочена со предизвиците и немирите кои го загрозуваат мозамбиското општество, Црквата треба да биде обединета и да соработува со институциите со цел да работи на културата на среќавање

Ватикан

Папата ги прими епископите од Бенин

„Помагајте ја средбата меѓу културите и дијалогот со религиите, особено со исламот, без да се откажувате од откровенијата од Господ кој е Вистина“. Ова беше охрабрувањето на папата Фрањо до