Tag "вработени"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата до ватиканските вработени: Вашата работа нека биде придонес за мирот

Папата, по повод Божиќ, во салата Павле VI. се сретна со вработените во службата на Ватикан и им се заблагодари за нивната работа, посакувајќи им на нивните семејства мир по

Ватикан Вести

Папата Фрањо до вработените во Светиот Престол: Вие сте најскапоценото нешто

За време на пандемијата на коронавирусот, никој нема да ја загуби работата во Ватикан, рече папата Фрањо во понеделник, на 21 декември 2020 година, честитајќи им го Божиќ на околу

Ватикан Вести

Папата го честиташе Божиќ на вработените во Ватикан

Во говорот до вработните во Ватикан со кои во салата Павле VI се сретна за на 21 декември 2016 година

Ватикан

Папата размени Божиќни честитки со вработените во Ватикан

Близината на Божиќ е прекрасен повод за да се собереме и едни на други да си честитеме – рече Светиот Отец на вработените во Светиот Престол и Управата на градот

Ватикан

Папата ги поздрави вработените во Обединетите нации

Пред говорот во Генералното собрание на Обединетите нации, Светиот Отец во краток разговор се заблагодари на вработените кои работат во Стаклената палата во Њујорк.