Tag "вознесение"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Царице небесна: Откажете се од злобата и подлоста за да ја достигнете целта на вечниот живот

„Денес во Италија и во други земји се слави празникот Вознесение Господово. Во Евангелието на светата Литургија се вели дека Исус, откако ќе им довери на апостолите да го продолжат

Ватикан Вести

Царице небесна: Пораката за спасение подразбира должност за сведочење

Денес во Италија и во некои други земи се слави празникот Вознесение Господово – рече папата Фрањо во недела 24 мај пред молитвата Царице небесна, која ја молеше од библиотеката

Ватикан Вести

Папата Фрањо: Бидете баратели на Христос

Денес во Италија и во многу други земји се слави празникот Вознесение Господово – рече папата Фрањо за време на пладневната молитва на плоштадот Свети Петар.

Ватикан Вести

Папата: Нека Марија ни помогне да бидеме свети

Нека Марија ни помогне да бидеме свети, за еден ден да се сретнеме со неа во Рајот

Ватикан Вести

Твитер порака на Папата за Вознесението на Пресвета Богородица

Вознесението на Пресвета Богородица се однесува на нашата иднина: го насочува нашиот поглед

Ватикан Вести

Молитвата на Папата за настраданите во поплавите во Сиера Леоне

По молитвата Ангел Господов, Папата ја упати својата молитва до Марија Царица на мирот која

Ватикан

Царице Небесна: Сите треба да сведочиме дека Христос е жив

Папата Фрањо по молитвата Царице Небесна посака „нашиот начин на комуницирање во Црквата секогаш да има јасен евангелски стил, стил кој ја обединува вистината и милосрдието.“