Tag "Водно"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Крстен пат на Водно

Во пресрет на празникот Цветници, според грегоријанскиот календар, во сабота 1 април 2023 година верници од катедралната парохијата Пресвето Срце Исусово – Скопје молеа Крстен пат на планината Водно. Побожноста

Вести Македонија

Крстен пат на Водно

Во сабота 9 април 2022 година традиционално во пресрет на Цветници, според грегоријанскиот календар, се молеше Крстен пат од Средно Водно до Јубилејниот крст на врвот на Водно.

Вести Македонија

Бискупот Стојанов со младите молеше Крстен пат на Водно

На 13 април 2019 година во Скопје, по 5. пат се одржа Крстен пат на планината Водно, кој го организираат младите од скопската парохија.

Вести Македонија

Крстен пат на планината Водно

Во саботата, на 24 март 2018 по 4. пат традиционално се одржа Крстен пат на Водно (Скопје),

Вести Македонија

Крстен пат на Водно за мир во Македонија

Во саботата на 8 април 2017, со средба во 10.00 часот на Средно Водно, почна годинешниот Крстен пат на младите од Скопската парохија на планината Водно, планина која се издига

Македонија

Крстен Пат на Скопската планина Водно

Во саботата на 12 март 2016 година во утринските часови Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх во Македонија, монс. д-р Киро Стојанов ја предводеше побожноста Крстен Пат

Македонија

Крстен пат за млади на Водно

Група млади од парохијата „Пресвето Срце Исусово“ Скопје заедно со бискупот Стојанов молеа Крстен пат на Водно.