Tag "власти"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата Фрањо апелира до лидерите на Јужен Судан да го запрат крвопролевањето

Светиот Отец им порача на водачите на поделениот Јужен Судан дека идните генерации или ќе ги почитуваат нивните имиња или ќе го избришат сеќавањето на нив, врз основа на она

Ватикан Вести

Папата до грчките власти за важните темели за обновеното човештво

Зборувајќи им на претставниците на власта, цивилното општество и дипломатскиот кор, папата Фрањо во своето прво јавно обраќање во Грција ги повика одговорните на обновено човештво кое го почитува правото

Ватикан Вести

Папата до Словаците: Повикани сте да бидете сведоци на братството и мирот во срцето на Европа

Лебот и солта, како типични симболи на словачкото гостопримство, беа во центарот на говорот на папата Фрањо пред словачките власти, дипломатскиот кор, претприемништвото и граѓанското општество.

Вести

Папата во Мадагаскар: Средба со малгашките власти

На 7 септември претпладне папата Фрањо во претседателската палата во Антанариво се сретна со властите, претставниците на граѓанското општество и Дипломатскиот кор во Мадагаскар. Во говорот кој го одржа папата

Ватикан Вести

Папата до романските власти: Вистински цивилизираното општество мисли на најслабите

На 31 мај 2019 година во Претседателската палата во Букурешт Папата им се обрати на романските власти, дипломатскиот кор и претставниците на цивилното општество.