Tag "вечен живот"

Врати се на почетна
Вера Духовност

Библиски стихови поврзани со вечниот живот

Од големиот број библиски стихови кои зборуваат за вечниот живот за оваа задушница избравме неколку кои ви ги пренесуваме со кратки коментари.

Ватикан Вести

Папата Фрањо: Таму каде што е себичноста нема живот

Коментирајќи го Евангелието за денешната Литургија, папата Фрањо пред молитвата Ангел Господов зборуваше за воскресението. Земската димензија не е единствена. Треба да се очекува „скриената“ димензија. Бог го љуби животот

Вера Семејство

Да ги подготвиме децата за предизвиците во животот

Во време кога многу работи ни се достапни и се чувствуваме пријатно и згрижено, важно е нашите деца да ги учиме за Исус. Во спротивно, не им помагаме низ неволјите.

Вера Духовност

Христос воскресе – навистина воскресе!

Почитувани читатели, светлото на Христовото Воскресение нека ви ја дарува вистинската смисла

Вера Духовност

Во пресрет на задушница: Животот и смртта

Воскресението на телото и вечниот живот се крајната цел на човечкиот живот. Сите вистини на христијанската вера се патоказ кои водат до конечната средба со Воскреснатиот Христос, дефинитивната смисла за

Ватикан

Папата: Единствено преку Исус влегуваме во вечниот живот

Нема да го згрешиме патот ако го слушаме Исусовиот глас – истакна Папата во проповедта на светата Литургија на 18 април. Светиот Отец рече дека Исус Добриот Пастир