Tag "верност"

Врати се на почетна
Вера Семејство

Мажи, сакајте ги своите жени – Злото трепери пред брачната љубов

Чувствувам голема и искрена љубов кон браќата свештеници, Христови соработници на земјата, затоа што нивната посветена служба е незаменлива во Божјиот план за спасение за човекот.

Ватикан Вести

Папата се молеше за надминување на поделбите

Папата Фрањо на литургијата на 14 април 2020 година во домот Света Марта молеше за милост во оваа тешко време за надминување на поделбите. Во проповедта истакна како да се

Ватикан Вести

Папата: Да се запрашаме дали Бог плаче заради мене

Да се чуваме од трчање за фантазии и лажни идоли, единствено Бог нѐ љуби како татко и секогаш нѐ

Македонија Размислување

Пет работи за кои луѓето на умирање најмногу жалат

На смртната постела – соочени со свршетокот на својот живот – луѓето можат објективно да го видат својот живот. Многу од нив жалат за начинот на кој тие живееле…

Ватикан

Верноста на ветувањата е вистинско ремек-дело на човештвото

Откако на минатата катехеза Светиот Отец зборуваше за важноста на ветувањата кои родителите ги даваат на децата, на Генералната аудиенција