Tag "Велика Британија"

Врати се на почетна
Вести Свет

Ако имате деца нема да може да се шминкате или да си играте видео игри!!!?

Зад рекламата не стои никој друг, туку токму Националната здравствена служба (National health service – NHS) – јавна здравствена организација која се грижи за здравствениот систем во Велика Британија.

Ватикан Вести

Папата се сретна со делегација на муслимански водачи од Велика Британија

Она најважното што денес треба да го правиме меѓу себе, во човештвото, е работата на увото

Свет

Папата го благослови „Денот на животот“ во Велика Британија

Папата Фрањо го испраќа својот благослов и молитви до учесниците на „Денот на животот“, кој Католичката црква во Англија и Велс го одбележа на 19 јуни.

Свет

Британските епископи за новиот закон за борба против екстремизмот

Новиот предлог закон на владата на Камерон за борбата против екстремизмот треба да биде „изгласан по непосредно и внимателно разгледување“.

Uncategorized Свет

Апел на епископите од Велс за насилството во Светата Земја

Монсињор Деклан Ланг, претседател на Комисијата за меѓународни работи на Eпископската конференција на Велика Британија и Велс, упати апел до палестинските и еврејски лидери

Ватикан

Папата упати порака до учесниците на конференцијата во Бирминген

Конференцијата е важна можност за да се размисли за програмите на евангелизација и во верниците повторно да се разгори љубовта и радоста што произлегуваат од средбата со Христос,