Tag "будност"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Ангел Господов: Пречекајте го Господ со молитвi и дела на љубов

Во своето пладневно обраќање во првата недела на Адвент, пред молитвата Ангел Господов, папата Фрањо се осврна на крепоста будност. Ги поттикна христијаните да го дочекаат Божиќ со молитви и

Вера Духовност

Велики Четврток: Бдејте и молете се да не паднете во искушение

Од маслиновата градина Исус нѐ посматра. Ги посматра душите и срцата во светлото на божествената мудрост.

Ватикан Вести

Генерална аудиенција: Будноста е знак на мудрост и понизност

На Генералната аудиенција во среда 14 декември 2022 година, папата Фрањо го продолжи циклусот катехези за расудувањето, фокусирајќи се посебно на будноста: „Не смееме да дозволиме да бидеме победени од

Ватикан Вести

Папата Фрањо: Како може да се очисти храмот?

Будност, служење, бесплатност: тоа се трите збора кои папата Фрањо ги нагласи во својата проповед

Ватикан

Цивилните жртви ја плаќаат цената на војната

Во наговорот пред молитвата Ангел Господов Папата се осврна на денешниот евангелски дел во кој Исус зборува за правилниот став во вид на конечната средба со Него. На крајот повика