Tag "божиќни јасли"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Генерална аудиенција: Умереноста води до вистинска радост

Папата Фрањо во среда 20 декември 2023 година ја одржа својата катехеза во салата Павле VI посветена на првата пештера која ја подготвил и осмислил свети Фрањо Асишки уште во

Ватикан Вести

Папата: Да не го загадиме Божиќ со консумеризам и рамнодушност

На денот на свеченото предавање на божиќната пештера и елката поставена на главниот плоштад во Ватикан, како и во салата Павле VI, папата Фрањо ги прими во аудиенција на делегациите

Ватикан Вести

Божиќните јасли на плоштадот Свети Петар оваа година се од Перу

Јаслите кои ќе бидат поставени за Божиќ на главниот ватикански плоштад ќе го прикажат Христовото раѓање жителите на селото Чопка на Андите, заедница во областа Хуанкавелица во Перу. Се состои

Вести Свет

Поставени најголемите божиќни јасли во светот

Најголемите божиќни јасли во светот се поставени во шпанскиот пристанишен град Аликанте.