Tag "богопосветен живот"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата Фрањо на Денот на посветениот живот служеше света Литургија во базиликата „Свети Петар“ со монаси и монахињи

Папата Фрањо на Денот на посветениот живот 2 февруари 2022 година служеше света Литургија во базиликата „Свети Петар“ со монаси и монахињи при што истакна: „Понекогаш зад добрите дела може

Ватикан Вести

Ден на Богопосветениот живот: Повикани да бидеме синодална црква

Во писмото за XXVI. Светски ден на Богопосветените лица, кардиналот Жоао Браз де Авиз и надбискупот Хозе Родригез Карбало поттикнуваат на размислување за зборот „учество“ во врска со неодамна започнатиот

Вера Духовност

Втори февруари ден на Богoпосветените лица

Папата Иван Павле II во 1997 година го одреди 2 февруари да се одбележува како ден на Бога

Ватикан

Идентитет и мисија на богопосветените лица во Црквата

„Идентитет и мисија на богопосветениот брат во Црквата“ е насловот на документот за богопосветениот живот, кој беше претставен во Ватикан заедно со завршните иницијативи