Tag "благослов"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Благословено возобновеното светилиште Мајка Божја Утешителка во Паљурци

Во недела 20 мај 2018 година во месецот на Пресвета Богородица во Паљурци е благословено возобновеното светилиште Мајка Божја Утешителка. Благословот го изврши Н.В.П. д-р Киро Стојанов

Вести Македонија

Најава: Благослов на возобновеното светилиште „Мајка Божја Утешителка “ во Паљурци

Во недела 20 мај 2018 година со почеток во 17.30 часот ќе биде благословено возобновеното светилише „Мајка Божја Утешителка “ во Паљурци.

духовнитекстови Размислување Свет

Пресвето Срце Исусово

Овој празник секогаш сака да нѐ допре во срцето и да му проговори на нашето срце. Во Симболот на Господовото срце ни говори за својата бескрајна љубов кон нас. Тоа

Македонија

Бискупот Стојанов ја благослови новата капела „Свeти Иван Крстител“ во Куманово

Во вторник 19 април 2016 година Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх во Македонија монс. д-р Киро Стојановја предводеше Литургијата и ја благослови новата капела „Свети Иван Крстител“

Македонија

Кардиналот Паролин се сретна со премиерот Димитриев

Во петокот 18 март во Владата на Република Македонија се одржа официјална средба на државниот секретар на Светиот Престол, кардинал Пиетро Паролин со претседателот на Владата на Република Македонија Емил

Македонија

Кардинал Паролин ja благослови бискупската резиденција во Скопје

Во петокот, 18 март 2016 година државниот секретар на Светиот Престол кардинал Пиетро Паролин ја благослови и ја инаугурираше новата бискупска резиденција

Ватикан

Папата го благослови градот Холгуин

После светата Литургија на Плоштадот на Револуцијата во Холгуин, папата Фрањо го благослови градот од Ридот на Крстот. На врвот од ридот 1790 година поставен е дрвен крст, кој гледа

Македонија

Гевгелија: Благослов на учениците и децата со посебни потреби

Во недела 6 септември во парохијата Свети Петар и Павле во Гевгелија се служеше света Литургија со благослов на учениците и децата со посебни потреби.