Tag "благодат"

Врати се на почетна
Вера Духовност

Велики Петок

Велики Петок е тежок ден, а исто така и ден на благодат. Тежок затоа што денес го гледаме Исус на крстот; на благодат затоа што денес го гледаме Исус на

Ватикан Вести

Генерална аудиенција: Божјата благодат да се комбинира со дела на милосрдие

Папата продолжи со катехезата за Посланието на свети Павле до Галатјаните, при што на Генералната аудиенција 29 септември објасни што значи да сме „оправдани преку верата во Христа“.

Вера Духовност Колумни

Капки на милоста или допири на Божјата љубов

Многу брзо се шират негативните вести, црните хроники, лошите работи. Ги етикетираме луѓето

духовнитекстови Размислување Свет

Пресвето Срце Исусово

Овој празник секогаш сака да нѐ допре во срцето и да му проговори на нашето срце. Во Симболот на Господовото срце ни говори за својата бескрајна љубов кон нас. Тоа