Македонија

Врати се на почетна
Вести Македонија

Во Радово се одржа духовна обнова за свештеници

Во понеделник 3 април 2023 година во просториите на парохијата „Свети Пророк Илија“ во Радово се одржа духовна обнова за свештениците од Струмичко – скопската епархија, која ја предводеше Н.В.П.

Вести Македонија

Крстен пат на Водно

Во пресрет на празникот Цветници, според грегоријанскиот календар, во сабота 1 април 2023 година верници од катедралната парохијата Пресвето Срце Исусово – Скопје молеа Крстен пат на планината Водно. Побожноста

Вести Македонија

Духовна средба во Дојран

Од 31 март до 2 април 2023 година се одржа годишната Духовна средба, која традиционално го носи името Vacanzina – за Југоисточна Европа, во организација на Comunione e Liberazione (Заедништво

Вести Македонија

Месечна молитвена накана на епископот Стојанов за април 2023 година

Месечната молитвена накана на епископот Стојанов за месец април 2023 година е посветена на работниците и работодавците, а гласи:

Вести Македонија

Бискупот Стојанов се сретна со украинската амбасадорка Н.Е. Лариса Дир

Во петок 31 март 2023 година во Резиденцијата на Водно бискупот Стојанов, придружуван од о. д-р Зоран И. Стојанов, директор на Македонски Каритас се сретна со амбасадорката на Украина во

Вести Македонија

Во Рим бискупот Стојанов молеше за мир во Украина

Бискупот Стојанов на гробот на свети Јосафат молеше за единство на христијаните и мир во Украина и светот и исто така го повика свештенството, монаштвото и целиот Божји народ во

Вести Македонија

Бискупот Стојанов повика на молитва за мир во Украина

Бискупот Стојанов во допис до свештенството, монаштвото и целиот Божјиот народ повика во петок 31 март 2023 година да се посвети на молитва за мир во Украина и светот.

Вести Македонија

Поранешниот претседател Иванов му го врачи на папата Фрањо признанието „Морален лидер на денешницата“

Скопскиот бискуп и Струмичко – скопски епарх монс. Киро Стојанов по завршувањето на Генералната аудиенција во среда 29 март 2023 година го придружуваше поранешниот претседател Ѓорги Иванов и 50 лица

Вести Македонија

Бискупот Стојанов присуствува на Генералната аудиенција во Рим

Во среда 29 март 2023 година Скопскиот бискуп и Струмичко  – скопски епарх монс. Киро Стојанов присуствуваше на Генералната аудиенција на плоштадот Свети Петар во Рим, на која папата Фрањо

Вести Македонија

Струмица: Крстен пат за деца на ридот Самораница

Во попладневните часови во недела 26 март 2023 година, на Четвртата недела од Великиот пост децата од веронаучната група при парохијата „Раѓање на свети Иван Крсттиел“ – Струмица молеа Крстен