Македонија

Врати се на почетна
Вести Македонија

Во Скопје одбележна годишнината од смртта на Кјара Лубик

Во недела 19 март 2023 година во Спомен куќата Мајка Тереза во Скопје, членовите, симпатизерите и пријателите на Движењето на Фоколарите ја одбележаа 15. годишнината од смртта на основоположничката Кјара

Вести Македонија

Годишнина од смртта на Кјара Лубик

На 14 март годинава се навршуваат 15 години од смртта на Кјара Лубич, слугинка Божја, основателка на Делата на Марија.

Вести Македонија

Гевгелија: Духовна обнова на Сестрите Евхаристинки

Во сабота 11 март 2023 година во манастирот „Пресвето Срце Исусово“ во Гевгелија – единствениот манастир кој што е останат уште од времето на основателите на Сестрите Евхаристинки, о. Јосиф

Вести Македонија

Средба на бискупот Стојанов со постулаторот дон Џузепе Гуера

Во петок 10 март 2023 година во Скопската резиденција во Скопје, Скопскиот бискуп и Струмичко – скопски епарх монс. Киро Стојанов се сретна со постулаторот за процесот за беатификација на

Вести Македонија

Бискуп Стојанов беше домаќин на поклоници од Ѓаковачко-осиечката надбискупија и Сремската бискупија

Поклониците од Хрватска и Србија ја посетија Спомен куќата на Света Мајка Тереза и нејзиното Светилиште, како и Катедралата Пресвето Срце Исусово во Скопје

Вести Македонија

Струмица: Молитвен 8-ми Март

На Меѓународниот ден на жената, 8 март 2023 година во парохиската црква „Раѓање на свети Иван Крстител“ во Струмица ќе се одржи молитвена средба на жени.

Вести Македонија

Заврши Европската конференција на Радио Марија

Од 1 до 2 март 2023 година директорот на Радио Марија Македонија, о. Гоце Костов учествуваше на Континенталната средба на директорите на Радио Марија од Европа, која се одржа во

Вести Македонија

Нова Маала – Света бројаница во манастирот на сестрите Евхаристинки

Започнувајќи од јануари редовно секоја среда се моли света бројаница во манастирот на сестрите Евхаристинки во Нова Маала. Со тоа се отварат и портите на манастирот и секој може да

Македонија

Радово: Молитвено – креативни работилници на мајки на децата од веронаучните групи

Со почетокот на Великиот пост во парохијата „Свети Пророк Илија“ во Радово започнаа молитвено – креативни работилници за мајки на децата од веронаучните групи, а под раководство на о. Илија

Вести Македонија

Месечна молитвена накана на епископот Стојанов за март 2023 година

Месечната молитвена накана на епископот Стојанов за месец март 2023 година е посветена за болните, посебно фокусирајќи на оние кои боледуваат од канцер и други тешки и неизлечиви болести, а