Семејство

Врати се на почетна
Семејство

Божиќниот пост во семејството со стеблото на Јесеј

Во неделата го започнавме Божиќниот пост, тоа привилегирано време кое Црквата ни го дава за да се сетиме

Вера Семејство

Раѓањето деца – радост и богатство

За библискиот човек децата биле богатството, а не парите. Токму поради тоа, библиските луѓе, после склопувањето на бракот, сакале што е можно поскоро да имаат потомство и деца. Кои обичаи

Вера Семејство

Жените љубат колку што можат, а мажите колку што сакаат

Љубовта помеѓу мажите и жените се темели на нивната различност, токму поради тоа и се одлучуваат на заеднички живот за да се надополнуваат.

Вера Семејство

Семејството е иднината на човештвото

Што можеме да очекуваме за семејството? Во нашето време постои голема потреба за семејство што значи ние се уште очекуваме многу од него. Како и да е, се поставува прашањето

Вера Колумни Семејство

Маријана Петир: Мораме да се бориме за традиционалното семејство

Хрватската пратеничка во Европскиот парламент Маријана Петир учествуваше на 4. Светска конференција за меѓурелигиски и меѓуцивилизациски дијалог која се одржа во Битола од 3 до 5 ноември 2016 година. Нејзиниот

Вера Семејство

Воведно предавање на монс. д-р Киро Стојанов на панел дискусијата за семејството

„Семејството – извор и простор за градење и чување на достоинството на човекот и место за раст во верата“

Вера Семејство

Да се служи на мама беше милост

Можеби од сите годишни времиња периодот на есента некако највешто се прикрива. Не ни забележуваш, а таа е веќе тука.

Вера Семејство

Моето име е Клевер и сум ХИВ позитивен“

Моето име е Клевер Даниел Киквембе и сум ХИВ позитивен. Можеби ви е познато, а можеби и не дека во Танзанија има 1,6 милиони луѓе кои се заразени со ХИВ

Семејство

Ако селото ти се смее, тогаш си на добар пат

Сѐ е бруто и нето, сѐ е забава… ова се борови од една песна која отворено препорачува како сѐ се врти околу забавата и профитот, без разлика од која врста