Archive

Врати се на почетна
Македонија

Со света архиерејска Литургија во Богданци заврши Летниот камп Паљурци 2014

Со света Архиерејска Литургија во Католичката црква Свети Кирил и Методиј – Богданци, која ја предводеше Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов, во заедништво со повеќе свештеници од Апостолскиот егзархат

Македонија

Летен камп во Паљурци

Во Паљурци од четврток 28 август се одржува Летен камп за млади во организација на Апостолскиот егзархат во Македонија во соработка со Општина Богданци. На кампот учествуваат повеќе од 60

Ватикан

Папата го прими парохот на Газа

Папата Фрањо на 29 август го прими патер Хорхе Хернандез, аргентински мисионер од Дружбата на Овоплотеното Слово и парох во Газа. Веднаш после средбата со Папата патер Хорхе зборуваше за

Ватикан

Папата ќе ги посети војните гробишта во Редипулија по повод 100 години од Првата светска војна

Канцеларијата за печат при Светиот Престол ја објави програмата за посетата на папата Фрањо на местото Редипулија на 13 септември 2014 година по повод 100 годишнината од почетокот на Првата

Македонија

Молитва за посвета на верниците од Апостолскиот егзархат на Пречистото Срце Мариино

Пречиста Дева и Мајко наша Маријо, еве не во Катедралната црква, Мајка на сите Цркви во Апостолскиот егзархат, еве не пред Твојот лик.

Македонија

На патрониот празник Успение на Пресвета Богородица во Струмица епископот Стојанов ги посвети семејствата на Срце Мариино

На 28 август, на патрониот празник Успение на Пресвета Богородица на катедралата во Струмица, Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов

Ватикан Македонија

100 години парохија Успение на Пресвета Богородица – Нова Маала

Со тридневна подготовка на 27 август 2014 со почеток во 19,00 часот Н.В.П. монс. д-р Киро служеше Вечерна молитва, кој по повод 100 години парохија им врачи благодарници на црковните

духовнитекстови Размислување

Успение на Пресвета Богородица

Како и за празниците Рождество на Пресвета Богородица, Воведување во храмот на Пресвета Богородица, така и за празникот Успение на Пресвета Богоордица не постојат библиски извори поврзани со овој празник.