Tag "Твитер порака"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Твитер порака на Папата: Мора да сториме многу повеќе за достоинството на секоја жена

По повод на Меѓународниот ден за борба против насилството врз жените папата Фрањо упати Твитер порака

Ватикан Вести

Твитер порака на папата Фрањо

Секој облик на фундаменталистичка нетолеранција штети на односите меѓу поединците, групите и народите. Да се обврземе да ги живееме и поучуваме за вредностите за почитување, љубов, способни да ја прифатиме

Ватикан Вести

Твитер порака на папата Фрањо: Бог не нѐ избира поради нашата „верност“

Во вторник 11 август папата Фрањо од својот Твитер профил упати порака во која се вели: Бог не нѐ избира поради нашата „верност“ туку токму затоа што сме и се

Ватикан Вести

Твитер порака на папата Фрањо

Папата Фрањо на 10 август објави порака на својот Твитер профил во која се вели: Од раѓање во себе го носиме немирот и бараме исполнување. Срцето ни е несвесно и

Ватикан Вести

Папата: Да го бараме Исус присутен во дарохранителницата и во оние кои страдаат

Папата ги поттикнува верниците да живеат евхаристиски живот, да го пренесуваат во светот огнот на Божјата љубов. Тоа го направи за време на Генералната аудиенција, а денес повторно го истакна

Ватикан Вести

Папата апелираше во порака на Твитер: Да го запреме ропството

Да го запреме ропството – апелираше Папата во пораката која ја објави на социјалната мрежа Твитер, на 23 август 2019 година по повод Меѓународниот ден на сеќавањето на трговијата со

Ватикан Вести

Папата на Твитер: Помогни ни Оче, да го бараме она неминливото, Твојата присутност

Папата Фрањо во твитер порака, го моли Господ да ни помогне да ја бараме Неговата присутност која е неминлива. Освен тоа, го именува новиот марсејски надбискуп метрополит; станува збор за

Ватикан Вести

Твитер порака на папата Фрањо на празникот на свети маченк Валентин

На празникот на свети маченик Валентин, папата Фрањо упати Твитер порака во која се осврна на значењето на љубовта.

Ватикан Вести

Во Твитер порака Папата повика да се спасат децата војници

На илјадници деца кои се присилени да се борат во вооружени судири им е украдено детството. Да го запреме тоа гнасно злосторство, повика Светиот Отец во својата Твитер порака, која

Ватикан Вести

Порака на Папата на Твитер

Во пораката на социјалните мрежи која ја објави на 6 февруари, папата Фрањо се осврна на своето патување во Обединетите Арапски Емирати.