Tag "Свето Семејство"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Епископот Стојанов во Радово: Родителите се професори на христијанскиот живот

На вториот ден од Божиќ, 8 јануари 2022 година, кога Црквата со слави Соборот на Пресвета Богородица и Светото Семејство, Скопскиот бискуп и Струмичко – скопски епарх, монс. Киро Стојанов

Сведоштва Семејство

Собор на Пресвета Богородица – Празник за Светото Семејство

Вториот ден од Божиќ го славиме Соборот на Пресвета Богородица – Светото Семејство:

Вести Македонија

На празникот Свето Семејство бискупот Стојанов служеше света Литургија во Куманово

Во недела 26 декември 2021 година, на вториот ден од Божиќ кога Црквата го слави Светото Семејство и првомаченикот Свети Стефан, Скопскиот бискуп и Струмичко – скопски епарх, монс. Киро

Ватикан Вести

Ангел Господов: Семејството е наша приказна, наши корени

Празник е на Светото семејство, а папата Фрањо во наговорот пред молитвата Ангел Господов на 26 декември се фокусираше токму на понизното и едноставно назаретско семејство истакнувајќи како сите потекнуваме

Ватикан Вести

Папата: Родители и деца поддржувајте дружејќи се со Евангелието

Денес, на празникот на Светото назаретско семејство, папата Фрањо обраќајќи се на верниците собрани на плоштадот Свети Петар, на почетокот на пладневниот наговор напомена дека поимот „свето“ тоа семејство го

Ватикан Вести

Папата: Семејството е богатство, треба да се чува и штити

Пред молитвата Ангел Господов, Папата размислуваше за денешниот празник Светото назаретско семејство, за искуството на Марија, Јосиф и Исус, поврзани со силна љубов и поттикнати од големата доверба во Бог.

Вера Сведоштва

Празник на Светото Семејство

Неверојатно! Исус, изворот на животот, Откупителот, светлината на неверниците,

Ватикан Вести

Папата: Да размислуваме за искуството на Марија, Јосиф и Исус

Првата недела по Божиќ го славиме Светото назаретско семејство и евангелието нѐ

Ватикан

Во основата на семејната радост е Божјата присутност

Ако вратата на семејството не се отвори за Божјата присутност и Неговата љубов тогаш се губи складот, преовладуваат индивидуализмот и исчезнува радоста.