Tag "Свети Иван Крстител – Струмица"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Епископот Стојанов на Богојавление служеше Литургија во Струмица

На празникот Богојавление – Водици, 19 јануари 2017 година во парохиската црква „Раѓање на Свети Иван

Вести Македонија

Струмица: На пат за Витлеем

Во петок 2 декември 2016 година во парохиската црква „Свети Иван Крстител“ – Струмица се служеше света

Вести Македонија

Струмица: Промовирана книгата „Божјото име е милосрдие“ и монографијата „Црквата во пресрет“

Во сабота 12 ноември 2016 година во салата на црквата „Свети Иван Крстител“ – Струмица се одржа промоција на книгата „Божјото име е милосрдие“,

Вести Македонија

Најава: Промоција на книгата „Божјото име е милосрдие“ и монографијата „Црква во пресрет“

На 12 ноември 2016 година во салата на црквата „Раѓање на Свети Иван Крстител“ – Струмица со почеток во 18.00 часот ќе се одржи промоција на книгата „Божјото име е

Вести Македонија

Струмица: Милион деца молат за мир

На 18 октомври 2016 година во парохиската црква Свети Иван Крстител – Струмица децата со молење на Света Бројаница се приклучија на меѓународната молитвена иницијатива „Милион деца молат за мир

Вести Македонија

Верниците од Свети Иван Крстител на поклонение во Охрид и Битола

Верниците од парохијата Свети Иван Крстител – Струмица, предводени од своите свештеници о. Гоце Костов и о. Атанас Сирачев на 11 октомври ги посетија Охрид и Битола. Поклонението започна вечерта

Свет

Активности во Свети Иван Крстител – Струмица по повод канонизацијата на Мајка Тереза

По повод канонизацијата на Мајка Тереза за светица во парохијата Свети Иван Крстител – Струмица во недела 4 септември 2016 година се одржаа повеќе активности поврзани со нејзиното прогласување за

Македонија

Штанд на волонтерите на „Католици.мк“ и Светлина

На 7 јули 2016 година, на празникот Раѓање на Свети Иван Крстител, во црквовниот двор на парохијата „Свети Иван Крстител“ – Струмица, волонтерите на Католици.мк и Светлина

Свет

НАЈАВА: Патронен празник на црквата Свети Иван Крстител – Струмица

На 7 јули 2016 година на празникот Раѓање на Свети Иван Крстител, парохиската црква Свети Иван Крстител -Струмица ќе го прослави својот заштитник.

Македонија

Прва Причест во парохијата „Свети Иван Крстител“ – Струмица

На светата Литургија на празникот на Сите светии, во недела 26 јуни 2016 година во парохиската црква „Свети Иван Крстител“ – Струмица две деца од парохијата примија Прва Света Причест.