Tag "порака"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Пораката на Светиот Отец до Парискиот форум за мир: Мора од кризата да излеземе подобри

Потребна ни е одговорна надеж за подобрување на светот и излегување од пандемијата, лекувајќи ги раните на човечкото семејство, стои во пораката на папата Фрањо по повод 4. Париски форум

Вера Проповеди

Порака на папата Фрањо за Светскиот ден на мисиите – 2021 година

„Не можеме да не зборуваме за она, што сме виделе и чуле“ (Дела 4,20)

Ватикан Вести

Потполн опрост за Светскиот дена на баби и дедовци и стари лица

Канцеларијата за печат при Светиот Престол во вторник 22 јуни 2021 година го објави декретот на Апостолската покорничара со условите за добивање потполн опрост по повод 1. Светски ден на

Ватикан Вести

Објавена пораката на Папа за 1. Светски ден на баби и дедовци и стари лица

Во вторник 22 јуни 2021 година прес-службата на Светиот Престол ја објави пораката на папата Фрањо за 1. Светски ден на баби и дедовци и стари лица која носи наслов

Вести Свет

Заедничка порака на претставниците на европските и африканските епископски конференции

На крајот од заедничкиот онлајн семинар на Советот на евроспките епископски конференции (CCEE) и Советот на епископските конференции на Африка и Мадагаскар (SECAM) одржан на 1 и 2 јуни на

Ватикан Вести

Папа до Ирачаните: Да одиме напред со надеж, наследувајќи го Авраам

Пред да пристигне во Ирак, Светиот Отец испрати видео порака до луѓето во земјата, нагласувајќи дека со нетрпение ja очекува средбата и ги повика да појдат заедно напред по патот

Ватикан Вести

Папата Фрањо во пораката за Светскиот ден на мисиите: Сите сме повикани да сведочиме

„Ние не можеме да не зборуваме за она, што сме виделе и чуле“ – се зборови од Делата на светите Апостоли, кои се земени за тема на пораката на папата

Ватикан Вести

Порака за денот на болните: Здравјето е примарно општо добро

На 12 јануари, 2021 година е обајвена пораката на папата Фрањо за 29. Светски ден на болните со наслов „Еден е вашиот Учител – Христос, а вие сте сите браќа“

Ватикан Вести

Во пораката за Светскиот ден на мирот Папата повикува на „култура на грижа“

Пораката за 54. Светски ден на мирот на 1 јануари 2021 година на тема „Културата на грижата како пат до мирот“ беше презентирана на конференција за новинарите во четврток, 17