Tag "писмо"

Врати се на почетна
Ватикан

Папата: Полските и германските епископи пример за помирување

„Да го следиме примерот на помирување, од пред 50 години на полските и германските епископи”. Ова стои во писмото на папата Фрањо, потпишано од кардинал Пиетро Паролин,

Ватикан

Атмосферата на Синодата е позитивна и со голема соработка

Писмото на некои синодални оци до папата Фрањо е доверливо и објавеното од страна на некои медиуми не одговара ниту на текстот ниту на потписниците, уште повеќе што четворица од

Ватикан

Благословот на Папата е за лицето, а не за родовата теорија

Благословот на Папата беше наменет за лицето, а не за родовата теорија за која што црковната наука ниту најмалку не е променета – е објаснувањето од Канцеларијата за печат на

Размислување Свет

[Видео] Драги мама и тато, знам дека страдате… и јас страдам

 Видео кое на директен и трогателен начин прикажува дека децата со сигурност ги чувствуваат последиците од разводот

Uncategorized Размислување Свет

Трогателно писмо на еден дедо

Њуројшкиот писател Џејмс К Фланаган кратко пред смртта на своите внуци им напишал трогателно писмо за најголемите животни вредности. Флаган умрел кратко по составувањето на писмото

Ватикан

Папата: Тереза Авилска, „учител на молитвата“

„Извонредна жена и учител на молитвата“, која ѝ служи на Црквата со „мисионерска храброст“, така папата Фрањо го опишува ликот на света Тереза Авилска во писмото