Tag "папа"

Врати се на почетна
Ватикан

Папа Фрањо ракоположи 11 нови свештеници: „Бидете милосрдни“

Соучесници во Христовата мисија, вршители на Божјите дела, избрани за да бидат слуги на единството по примерот на Христос, Добриот Пастир.

Колумни Размислување

Резиме од најважните делови на Апостолско пимо за семејството на ПапатаAmoris Laetitia (3.дел)

Документ кој ги собра резултатите од синодата за семејството во 2014 и 2015 година е поделен во девет глави во кои опширно се зборува за семејството во светлината на Божјиот

Ватикан

Кардинал Турксон за посетата на Папата на островот Лезбос

Светиот Отец во сабота ќе го посети грчкиот остров Лезбос како знак на неговата вистинска близина со раселените лица и бегаците, чија состојба е се подраматична.

Ватикан

Седница на Кардиналскиот совет за реформи на Римската курија

Во понеделник 11 април во Ватикан Кардиналскиот совет за реформа на Куријата го започнаа новото советување. Средбата ќе трае до среда 13 април, а присуството на Папата

Ватикан

Присутноста на Воскреснатиот ги преобразува сите

Присутноста на воскреснатиот Исус ги преобразува сите: темнината е надвладеана од светлото, бескорисната работа станува повторно плодна и ветувачка, чувството на умор

Ватикан Колумни

Резиме од најважните делови на Апостолско пимо за семејството на Amoris Laetitia (2.дел)

Документ кој ги собра резултатите од синодата за семејството во 2014 и 2015 година е поделен во девет глави во кои опширно се зборува за семејството во светлината на Божјиот

Свет

Папата ќе ги посети Ерменија, Грузија и Азербејџан

Папата Фрањо во наредните месеци ќе се упати на две апостолски посети во регионот на Кавказ: од 24-25 јуни ќе ја посети Ерменија и од 30 септември до 2 октомври

Ватикан

Резиме од најважните делови на Апостолскиот поттик на Папата за семејството Amoris Laetitia

Документ кој ги собра резултатите од синодата за семејството во 2014 и 2015 година е поделен во девет глави во кои опширно се зборува за семејството

Ватикан

Папата Фрањо на 16 април ќе ги посети бегалците на Лезбос

Прифаќајќи ја поканата на цариградскиот екуменски патријарх Вартоломеј I и на грчкиот претседател Павлопулос, Светиот Отец во сабота, на 16 април, ќе го посети островот Лезбос, објави Прес службата на

Македонија

Штип: Промовирана книгата од папата Фрањо „Божјото име е Милосрдие“

Во Штип на 03 април 2016 година по Литургијата по повод одбележувањето на парохискиот патронатот Благовест беше претставена книгата од папата Фрањо „Божјото име е милосрдие“.