Tag "одмор"

Врати се на почетна
Вера Семејство

Што е клучно за вистински одмор?

Месец јули е месец во кој многу можеме да научиме за природата. Тој е месец на жетвата и на голема топлина. (…)

Ватикан Вести

Месец јули без Генерални аудиенции на Папата

И ова лето Папата Фрањо нема да оди на одмор, ниту на море, ниту на планина.

Ватикан

Папата: Празникот е најголем дар за човечкото семејство

Светиот Отец на генералната аудиенција на 12 август во салата Павле VI започна размислувања за трите важни факти кои го одредуваат одењето во семејниот живот, а тоа се одморот, работата

Ватикан

Како го поминува Папата летниот период?

Во среда на 5 август повторно ќе започне одржувањето на генералните аудиенции и така за папата Фрањо ќе заврши краткиот период без јавни обврски. Светиот Отец и во ова летно

Македонија

Децата од Свети Иван Крстител во посета на Дојран

Децата од веронаучната група при парохијата Свети Иван Крстител – Струмица во понеделник 29 јуни со посета на Дојран ја завршија веронаучната година.