Tag "обнова"

Врати се на почетна
Вера Семејство

Што е клучно за вистински одмор?

Месец јули е месец во кој многу можеме да научиме за природата. Тој е месец на жетвата и на голема топлина. (…)

Вести Свет

По повеќе од 200 години отворен Исусовиот гроб

Пред неколку месец е започната обнова на оштетениот Исусов гроб. Обновата ја финансираат трите главни христијански деноминации кои управуваат со базиликата на Светиот гроб

Ватикан

Интервју со папата Фрањо за неговата посета на Мексико

Духовна обнова, борба против корупцијата и насилството, посветеност во корист на дијалогот и мирот. Ова се темите на кои папата Фрањо се задржа во интервјуто

Македонија

Духовна обнова за свештениците: Да бидеме вистински Христови ученици!

Во понеделник 22 јуни 2015 година во парохијата Свети Никола – Секирник се одржа духовна обнова за свештениците од Апостолскиот егзархат во Македонија.