Tag "млади"

Врати се на почетна
Македонија

Струмица: Претставена иницијативата на младите „Срце со љубов“

Во недела 29 ноември 2015 година по завршувањето на светата Литургија младите од парохијата Свети Иван Крстител – Струмица ја претставија пилот иницијативата „Срце со љубов“

Ватикан

Папата до младите: Заштитувајте го семејството

Корупцијата која ја уништува личноста, радикализмот кој ги примамува невработените, племенското ривалство кое раѓа непријателство меѓу припадниците на ист народ

Македонија

Млади од Македонија на формација за аниматори „Млади за младите“ во Сараево

На 27 ноември 2015 во утринските часови осум млади од Скопската бискупија и Апостолскиот егзархат во Македонија отпатуваа во Сараево на формација за аниматори „Млади за младите“

Македонија

Струмица: Бдение за покојните – Повикани на светост

Во парохиската црква Свети Иван Крстител во предвечерието на Задушница, петок 6 ноември 2015 година младите организираа бдение за покојните, кое беше насловено „Повикани на светост“.

Македонија

Фрама од Словенија во посета на Скопската парохија

 Од 26 до 30 октомври 2015 година во Македонија престојуваше група на млади кои го сочинуваат народниот совет на фрањевската младина и деца (ФРАМА) во Словенија.

Свет

Кардинал Станислав Џивиш: „Ќе има место за секој во Краков!“

Кардинал Џивиш ја нагласи посебно важноста за духовната подготовка на поклониците за престојната средба на млади и ги повика сите млади од светот, кои сакаат да присуствуваат

Македонија

Мисиска недела во Петралинци

Младите од католичката парохија Свети Кирил и Методиј од Петралинци со крст направен од свеќи во дворот на црквата, под кој пишуваше Мисиска недела и со молитва за мисионерите ја одбележаа неделата посветена на мисиите.

Ватикан

Осврт на отец Ломбарди за вториот ден од посетата на папата Фрањо на Куба

Отец Ломбарди, директор на Ватиканската прес служба и на Радио Ватикан, во разговор за Радио Ватикан го опиша вториот ден од апостолската посета на Куба.

Ватикан

Папата Фрањо се сретна со младите

Папата ги поттикна младите на солидарност, надеж и градење на култура на средба.

Македонија

Во Паљурци заврши кампот за млади

Од 18-20 септември 2015 година во Паљурци се одржа Камп за млади, на кој учествуваа на 50 млади од Скопска бискупија и Апостолскиот егзархат во Македонија.