Tag "млади"

Врати се на почетна
Ватикан

Папата ја осуди идеолошката колонизација на семејството

Од Наполи папата Фрањо уште еднаш ги осуди „културата на отфрлањето и родовата теорија која е грешка на човечкиот разум и создава само конфузија“.

Македонија

Крстен пат за млади на Водно

Група млади од парохијата „Пресвето Срце Исусово“ Скопје заедно со бискупот Стојанов молеа Крстен пат на Водно.

Свет

Младите денес се посвесни верници од своите родители

Вистина е дека „младите луѓе помалку доаѓаат во парохиските цркви, отколку нивните дедовци и баби, меѓутоа сепак не е мал бројот на оние кои бараат нови облици на заедништво