Tag "Крстен пат"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Крстен пат во Ватикан: Детски поглед на страдањата на светот

На Велики Петок, 2 април 2020 година на плоштадот Свети Петар во Ватикан папата Фрањо ја предводеше побожноста Крстен Пат.

Ватикан Вести

На Крстниот Пат на Велики Петок со Папата ќе молат деца

За време на побожноста Крстен Пат на Велики Петок папата Фрањо на плоштадот Свети Петар ќе го придружуваат дваесет деца. Размислувањата за 14 постојки ги подготвија децата од веронаука од

Ватикан Вести

Медитациите за Крстниот пат со Папата оваа година ги подготвија деца

Извидници од местото Фолињо во Умбрија и првопричесниците и миропомазаници од Римската парохија Свети угандански маченици ги напишаа медитациите за 14 постојки на Крстниот пат со папата Фрањо.

Ватикан Вести

Папата молеше Крстен пат на плоштадот Свети Петар

Древниот обичај на побожноста Крстен пат, кој на Велики Петок традиционално се одржуваше кај познатиот римски Колосеум со присуство на голем број верници и поклоници, оваа година беше на празниот

Ватикан Вести

Размислувањата за Крстниот пат во Колосеумот посветени на жените сведени на ропство

На 17 април 2019 година во Канцеларијата за печат на Светиот Престол сестра Евгенија Бонети која ги подготви размислувањата за Крстниот пат кој ќе се одржи во римскиот Колосеум на

Вести Македонија

Бискупот Стојанов со младите молеше Крстен пат на Водно

На 13 април 2019 година во Скопје, по 5. пат се одржа Крстен пат на планината Водно, кој го организираат младите од скопската парохија.

Ватикан Вести

Сестра Евгенија Бонети ќе ги подготви размислувањата за Крстниот пат на римскиот Колосеум

Привремениот директор на Канцеларијата за печат на Светиот Престол Алесандро Џизоти најави дека сестра Евгенија Бонети претседателка на здружението „Slaves no more“ ќе ги подготви размислувањата за Крстниот пат во

Ватикан Вести

Папата: Исусовата Голгота продолжува и денес во рамнодушноста на општеството

Младите учесници на 34 Светски ден на млади се молеа меѓу останатото за екуменизам, за мигрантите и бегалците, за мир и помирување, за екологија.

Вести Македонија

Радово: Крстен пат на Велики Петок

Во парохијата Свети пророк Илија во Радово преку целиот Велигденски (Велики) пост се моли Крстен пат.

Вести Македонија

Струмица: Крстен пат за млади со игра на сенки

Во вечерните часови во среда 4 април 2018 година во дворот на парохиската црква “Свети Иван Крстител“ – Струмица се одржа Крстен пат кој го анимираа младите од парохијата, а