Tag "коронавирус"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Генерална аудиенција: Општествената љубов е коренот за излекување на светот

Потребна е општествена љубов, односно љубов без себељубие и лични интереси – рече папата Фрањо за време на катехезата на Генералната аудиенција во среда 9 септември 2020 година одржана во

Ватикан Вести

Генерална аудиенција: Плодовите на земјата мора да стигнат до сите луѓе

На Генералната аудиенција одржана на 26 август во библиотеката на Апостолската палата, папата Фрањо продолжи со серијата катехези за кризата предизвикана од болеста КОВИД – 19, анализирајќи ги сериозните последици

Ватикан Вести

Папата Фрањо: Да не ги заборавиме жртвите од коронавирусот

Во недела 23 август 2020 година папата Фрањо повика да не се заборават жртвите од коронавирусот и се спомна на семејствата кои ги оплакуваат своите сакани жртви на болеста Ковид

Ватикан Вести

Генерална аудиенција: За да се излекува светот треба да сме браќа, а не индивидуалисти

За време на Генералната аудиенција во среда 12 август папата Фрањо истакна дека христијаните се повикани во време на пандемија да реагираат и да се борат против сите видови кршења

Ватикан Вести

На Генералната аудиенција Папата зборуваше за раните од пандемијата

Папата Фрањо во среда 5 август 2020 година, после летната пауза, продолжи со Генералната аудиенција во среда, и започна нова серија катехези поврзани со пандемијата. Мораме цврсто да го упатиме

Ватикан Вести

Во Бразил како последица од коронавирусот починале 21 свештеник и двајца епископи

Католичката црква во Бразил како последица од коронавирусот загуби 21 свештеник и двајца епископи, а досега со КОВИД – 19 се заразени 347 свештеници. Исто така има сѐ повеќе  заразени

Ватикан Вести

Во градот Мексико ќе се започне со богослужби за сите верници

Во договор со различни владини и здравствени тела, започнувајќи од денес година ќе се започне со процес за постепено започнување на одржување на богослужби за сите верници – напиша кардинал

Вести Свет

Од период на дезориентација Ирска премина во период на надеж

Дезориентација и повторна ориентација, се клучните зборови кои а светата Литургија на 25 јули во црквата Света Марија во парохијата Мајо во Ирска ги истакна монсињор Мајкл Неари, надбискуп на

Вести Свет

Чесни сестри отвориле карантин за болни од коронавирусот

Чесната мајка на манастирот од Господ моли да ги благослови сите оние кои ја овозможија реализацијата на овој проект, но и за оние кои ќе ги користат просториите.

Вести Македонија

Македонски Каритас продолжува да помага и во време на Ковид-19 кризата

Како хуманитарна организација на Католичката црква, Македонски Каритас константно помага на најранливата категорија на граѓани, без разлика на верска, национална или друга припадност.