Tag "задушница"

Врати се на почетна
Вера Проповеди

Задушница

Овој ден Црквата пред очи на посебен начин ни ја става таинството на животот и таинството на смртта. Тоа е таинство на конечната Христова победа над гревот и смртта, таинството

Ватикан Вести

Папата: Смртта го нема последниот збор

На Задушница кога се спомнуваме на сите верни починати, папата Фрањо преку својот профил на Твитер испрати нова порака: Исус на смртта ѝ го одзема последниот збор; кој верува во

Ватикан Вести

Папата: Никогаш да не се загуби сеќавањето и надежта

Помеѓу сеќавањето и надежта постои исто така трета димензија, а тоа е сегашноста.

Вера Духовност

Задушница

Задушницата е споменден за сите верни покојни на кои се сеќаваме со љубов и почит, споменден на наши мили и сакани луѓе кои во времето ни претходеле со сведочење на

Ватикан Вести

Папата служеше Литургија за покојните епископи и кардинали

На светата Литургија за упокоените кардиналите и епископите кои починале во текот

Ватикан Вести

Папата Фрањо ги посети Ардеатинските јами

Светиот Отец по завршетокот на светата Литургија на Американските гробишта во Нетун

Ватикан Вести

Папата Фрањо на Американските гробишта: Никогаш повеќе војна!

Никогаш повеќе војна! – повтори папата Фрањо за време на светата Литургија за Задушница,

Вера Духовност

Задушница

Денес Црквата на земјата во молитвите се сеќава на сите верни мртви со кои овде била во

Ватикан Вести

Папата на Твитер за таинството на смртта и верата

Сите сме мали и беспомошни пред таинството на смртта. Меѓутоа, колкави само благодати

Вера Проповеди

Задушница

Звукот од камбаната на Денот на Задушници го повикува човекот да се посети на својата човечка судбина.