Tag "единство"

Врати се на почетна
Вера Духовност

Евхаристијата, место за единство со Бога

„Отидете в град; и ќе ве сретне еден човек, што ќе носи вода во стомна; одете по него. И каде што ќе влезе тој, кажете му на домаќинот: «Учителот вели:

Uncategorized

Папата: Вистинското единство нека биде наша цел

Постојат два патишта: патот на вистинското единство кој сака да нѐ води до Исус и патот на лажното единство на кој се озборува, осудува и разделува. За тие два патишта

Ватикан Вести

Папата до патријархот Теофил III: Да работиме за единство

Сега да работиме, според желбата на Господ, да изградиме иднина полна со помирување и братско

Вера Сведоштва

Свети Петар и Павле – сведоци и примери на верата

Денес ги славиме Апостолските првенци чии два гласа се претвориле во моќен одек за навестувањето

Ватикан Вести

Папата: Легитимнните различности треба да коегзистираат

„Легитимнните различности треба да коегзистираат”. Тоа беше акцентот во говорот на папата Фрањо

Вера Духовност

Празник на Пресвета Троица

Спасението дојдено преку Исус е пред сѐ да нѐ отвори за заедништво, учествувајќи во динамиката

Вести Македонија

Во Скопје се одржаа Екуменски средби за единство на христијаните

Во склоп на молитвената осмина за единство на христијаните која траеше од 18 – 25 јануари 2017,

Вести Свет

Молитвена осмина за единство на христијаните

Огнот на Божјата љубов го руши ѕидот на разделбите и меѓусебното неразбирање, помага да се премине

Вера Духовност

Слово за живот, јануари 2017

„Љубовта Христова нѐ гони“ (сп. 2 Кор 5,14-20)

Ватикан Вести Проповеди

Папата: Чувајте се од расправии и градете единство

Христијаните нека ги избегнуваат расправиите, треба да работат за единство на Црквата – е резимето од проповедта на Папата на светата Литургија