Tag "Воскресение Христово"

Врати се на почетна
Вера Духовност

Велигден – трет ден

Веста за Исусовото воскресение продира низ просторот и времето.

Вести Македонија

Велигденска света aрхиерејска Литургија во Нова Маала

По повод празникот Воскресение Христово, на 8 април 2018 година, првиот ден од Велигден во претпладневните часови, Н. В. П. монс. д-р Киро Стојанов, Скопски бискуп и Апостолски егзарх во

Вера Духовност

Велигден – Плодови од Воскресението

Со ова размислување редакацијата Католици.мк ви го честита празникот Воскресение Христово – Велигден. Христос воскресе – Навистина воскресе!

Вести Македонија

Велигден во Нова Маала и Чанаклија

Најголемиот христијански празник Велигден – Христовото Воскресение –

Вера Духовност

Велигден – Втор ден

Да се сака Исус е да се сака воскресението, да се верува во Исус е да се верува во воскресението,

Вера Духовност

Христос воскресе – навистина воскресе!

Почитувани читатели, светлото на Христовото Воскресение нека ви ја дарува вистинската смисла

Македонија

Велигден во Петралинци

По повод Христовото Воскресение во парохиската црква „Свети Кирил и Методиј“ во Петралинци се служеше Воскресна Литургија, на која присуствуваа голем број верници од парохијата.

Ватикан

Христос Воскресна – навистина воскресна

 Христос воскресна од мртвите, со смрт – смртта ја победи и на сите во гробовите – живот им дарува.

Македонија

Свечено прославен празникот Воскресение Христово во Катедралната црква во Струмица

Веста за Воскресението Христово на полноќ во Катедралната црква „Успение на Пресвета Богородица“ ја објавија архиепископот Цирил Васил СЈ, Секретар  на Конгрегацијата за Источни цркви и епископот Киро Стојанов.