Tag "вечен живот"

Врати се на почетна
Вера Семејство

Да ги подготвиме децата за предизвиците во животот

Во време кога многу работи ни се достапни и се чувствуваме пријатно и згрижено, важно е нашите деца да ги учиме за Исус. Во спротивно, не им помагаме низ неволјите.

Вера Духовност

Христос воскресе – навистина воскресе!

Почитувани читатели, светлото на Христовото Воскресение нека ви ја дарува вистинската смисла

Вера Духовност

Во пресрет на задушница: Животот и смртта

Воскресението на телото и вечниот живот се крајната цел на човечкиот живот. Сите вистини на христијанската вера се патоказ кои водат до конечната средба со Воскреснатиот Христос, дефинитивната смисла за

Ватикан

Папата: Единствено преку Исус влегуваме во вечниот живот

Нема да го згрешиме патот ако го слушаме Исусовиот глас – истакна Папата во проповедта на светата Литургија на 18 април. Светиот Отец рече дека Исус Добриот Пастир