Tag "аудиенција"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата Фрањо: Жедни сме за милосрдие

На 3 ноември 2016 година папата Фрањо во аудиенција прими претставници од различни религии кои ги повика да негуваат мирољубива средба на верниците и вистинска верска слобода.

Ватикан Вести

Папата: Жалосно е кога свештеникот живее само за себе

Примајќи ги учесниците на Меѓународната средба за пасторал за звања, на 21октомври 2016 година папата Фрањо ги поттикна свештениците да се вдахнуваат од повикот на Матеј. Исус излегува, гледа и

Ватикан Вести

Папата го прими во аудиенција претседателот Пахор

На 17 октомври 2016 година Светиот Отец го прими во аудиенција словенскиот претседател Борут Пахор кој потоа се сретна и со државниот секретар

Ватикан Вести

Папата ја истакна важноста на старите луѓе за општеството

По повод националниот ден на дедовците и бабите папата Фрањо на плоштадот Свети Петар на 15 октомври 2016 година ги прими старите луѓе и нивните негуватели,

Ватикан Вести

Екуменизмот на крвта ги обединува христијаните

Екуменизмот на крвта ист отака ги обединува христијаните – истакна Светиот Отец говорејќи на учесниците на конференцијата за секретари на „Светското христијанско заедништво,“

Ватикан Вести

Говорот на Светиот Отец до палотинците

На 10 октомври 2016 година Светиот Отец се обрати до Генералниот капитул на Дружбата на католичкиот апостолат или палотинци.

Ватикан

Вие сте конкретен знак за милосрдието на Отецот

На 24 септември 2016 година папата Фрањо имаше аудиенција за сестрите на милосрдието и ги охрабри во нивната мисија и покрај предизвиците на секуларната култура.

Ватикан

Аудиенција за учесниците на Библиската недела во Италија

Од понеделник 12 септември до петок 16 септември 2016 година, во Рим се одржа Библиска недела на Италијанското Библиско здружение. Во просториите на Папскиот библиски институт,

Ватикан

Папа Фрањо: Аудиенција за бискупите од мисионерските области

Сатаната има две оружја со кои настојува да ја уништи Црквата од внатре, а тоа се парите и поделбата – истакна папа Фрањо на 9 септември 2016 на аудиенцијата за

Ватикан

Цивилните жртви ја плаќаат цената на војната

Во наговорот пред молитвата Ангел Господов Папата се осврна на денешниот евангелски дел во кој Исус зборува за правилниот став во вид на конечната средба со Него. На крајот повика