Tag "аудиенција"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата ги прими членовите на Претседателството на БиХ

Во сабота 24 февруари 2018 година папата Фрањо во аудиенција во Апостолската палата во Ватикан

Ватикан Вести

Папата ги прими во аудиенција сопругот и ќерката на Асија Биби

На 24 февруари 2018 година папата Фрањо во приватна аудиенција ги прими сопругот и најмладата ќерка на Асија Биби, христијанка од Пакистан, која веќе 9 години е во затвор поради

Вести Свет

Папата Фрањо го прими кардинал Пуљиќ

Папата Фрањо на 19 февруари 2018 година го прими во аудиенција врхбосанскиот надбискуп, кардинал Винко Пуљиќ,

Ватикан Вести

Папата го прими турскиот претседател Ердоган

На 5 февруари 2018 година папата Фрањо во Апостолската палата во Ватикан го прими претседателот

Ватикан Вести

Папата ги прими членовите на Римската рота

Папата Фрањо на 29 февруари 2018 година ги прими членовите на Римската рота, редовен папски апелациски суд, посебно поврзан со брачните прашања, а по повод почетокот на судската година.

Ватикан Вести

Папата до семејството на свети Винко: Заразете го светот со љубов

На 14 октомври 2017 година, на плоштадот Свети Петар, Светиот Отец се сретна со повеќе

Ватикан Вести

Папата со членовите на Синодот на Калдејската Црква

Во своето обраќање до членовите на Калдејската Црква, кои ги прими во аудиенција на 5 октомври 2017

Ватикан Вести

Папата се сретна со циркуските работници

Под маски, игри и насмевката на циркуските работници Папата ги гледа тешкотиите и неволјите

Ватикан Вести

Папата: Иднината треба да се прегрне со надеж

Носталгијата за минатото која била богата со духовни звања и забележителните достигнувања

Ватикан Вести

Папата до пливачите: Водата е живот, не дозволувајте да се загади

На 24 јуни 2017 година папата Фрањо во аудиенција ги прими учесниците на италијанскиот пливачки