Tag "Јосиф Алоати"

Врати се на почетна
Вера Духовност

Размислувања на о. Јосиф Алоати за Дева Марија

Пресветата Дева Марија, избрана од Бог да биде нова Ева, таа требало многу да ја сака послушноста. Поради непослушност кон Бога, првата Ева стана причина за човечкото паѓање во грев.

Вести Македонија

Духовна обнова за девојки во Радово

Под мотото „Дај ми рака“ во организација на општеството на Сестрите Евхаристинки на 12 мај 2018 година, се одржа духовна обнова за девојки во домот на сестрите Евхаристинки во Радово.

Вести Македонија

Духовна обнова за девојки во Радово

Во организацијата на општеството на Сестрите Евхаристинки на 15 и 16 септември 2017 година,

Вера Сведоштва

Како настанала монашката заедница на сестрите Евхаристинки?

Во една беседа, одржана пред сестрите Евхаристинки во 1902 година во селото Паљурци, Македонија