Tag "среќа"

Врати се на почетна
Вера Колумни Сведоштва

Што имаат среќните луѓе?

„А тогаш еден ден погледнав во очи едно дете кое го здогледа својот татко после три месеци негово отсуство…“

Вера Семејство

Шест совети од свети Иван Боско за среќен живот

Дон Боско бил толку среќен што со тоа чуство секој го опфаќал. „Драг пријателу“, тој еднаш напишал на неговиот соработник, „јас сум човек кој ја сака радоста и кој сака

Македонија Размислување

Пет работи за кои луѓето на умирање најмногу жалат

На смртната постела – соочени со свршетокот на својот живот – луѓето можат објективно да го видат својот живот. Многу од нив жалат за начинот на кој тие живееле…

Свет

Блуд, пари и успех – пат до среќата или горка осаменост?

Некогаш помислуваме вака: да ги зграбиме парите, сексот и успехот и да ги ставиме во садот на своето срце и на крајот да направиме коктел кој се вика среќа. Изгледа