Tag "Слово"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата Фрањо: Без Христос нема вистински правец

Вистинскиот леб, кој Исус му го дава на гладниот народ е „лебот на словото“

Ватикан Вести

Папата: Во целиот свет да се навестува Евангелието

Неопходно е христијаните да го проповедаат Евангелието низ целиот свет без страв, како што сведочат

Вера Духовност Колумни

Не пцујте! Молете се

Збор. Обично велиме: што е, всушност, зборот? Зборовите се само факти. Зборовите се ништо. Но доколку некој сериозно се задлабочи во размислување за силата на зборовите,

Ватикан

Папата до аргентинските свештеници: Во Црквата и Римската курија постојат многу светци

Папата Фрањо се сретна со заедницата на Аргентинскиот свештенички колегиj во Рим. На аудиенцијата, која помина во семејно озрачје, се осврна ректорот на Колегијот,