Tag "сестра Луција"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Сестра Луција е прогласена за преподобна

Сестра Луција е прогласена за преподобна Папата Фрањо одобри декрети за признавање на херојските крепости на пет Божји слуги, меѓу кои и сестра Луција де Хуесус Роса дос Сантос, една

Вера Сведоштва

Сестра Луција од Фатима: Последната битка меѓу Бог и Сатаната ќе се води преку…

Последната битка меѓу Бог и Сатаната ќе се води преку семејството и бракот – ова се зборовите на сестра Луција дос Сантос од Фатима. Сестра Луција го напиша ова во

Свет

Пророчки зборови од сестра Луција

„Последната борба помеѓу Господ и власта на сатаната ќе се води за бракот и семејството“. Оваа реченица стои во едно писмо, кое сестра Луција дос Сантос, една од очевидиците на

Колумни

Фатима и пораките од неа се најпророчките укажувања во модерната доба

„Фатима со своите пораки несомнено е најпророчкото укажување во модерното време, а фатимските видувања иако го откриваат пеколот кој постои на земјата истовремено