Tag "пророк"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Пророкот секогаш е човек на надеж

Тврдоглави и необрезани по срцето и ушите! Вие секогаш Му се противевте на Светиот Дух – како татковците ваши, така и вие!

Вера Духовност

Свети пророк Илија

Како старозаветен пророк Илија имал многу важно место во еврејската, христијанската

духовнитекстови Свет

Свети пророк Илија

Свети Илија живеел во IX век пред Христос, во време кое било особено тешко и оптеретено со многу неволји низ кои минувал неговиот народ.