Tag "промени"

Врати се на почетна
Вера Духовност

Дали сме подготвени за радикални промени на ставовите

Честопати нашиот живот е исполнет со математички операции, собирање и одземање.

Семејство

Ако селото ти се смее, тогаш си на добар пат

Сѐ е бруто и нето, сѐ е забава… ова се борови од една песна која отворено препорачува како сѐ се врти околу забавата и профитот, без разлика од која врста

Колумни Свет

Што всушност содржи реформата на постапката за прогласување на непостоење на бракот

Светиот Престол објави два документи на папата Фрањо со кои се реформира начинот

Размислување Свет

Преобраќање

(…) Знам, би требло многу во себе да променам. Чувствувам дека ваков начин на живот не е добар, не е убав, но… Секако, гледам дека односите во моето семејство не

Ватикан

Папата: Бог е заљубен во нас, а ние сме Неговиот сон

Бог е во нас заљубен, а ние сме Неговиот сон; ниеден теолог тоа не може да го објасни, единствено можеме да плачеме од радост – истакна Светиот Отец во проповедта