Tag "прогонети христијани"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Молитвената накана за март посветена на прогонетите христијани

Во видео пораката со молитвената накана за месец март која ја објави Папската светска молитвена мрежа, папата Фрањо поттикнува на молитва за прогонетите христијански заедници да ја почувствуваат Христовата близина

Ватикан Вести

Молитвена накана на Папата за март 2017

Светиот Отец во својата молитвена накана за март повикува да се моли за прогонетите христијани

Ватикан

Молитвена накана на папата Фрањо за месец март

Општата молитвена накана на папата Фрањо за месец март гласи: Семејствата во тешкотиите да ја добијат неопходната подршка за да можат децата да се развиваат во здрави и ведри услови“.

Свет

Запрете ги верските прогони од кои се погодени христијаните

За миграцијата, прогонетите христијани, заканата на семејството засновано на бракот помеѓу маж и жена и за воспитувањето за почитување на

Ватикан

Прогонетите христијани – колективен неуспех на ОН

Во петокот, на 17 април, во Њујорк во организација на Обединетите Нации, беше одржана конференција на темата: „Прогонството на христијаните на светско ниво