Tag "Преображение"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Ангел Господов: Да научиме да ја препознаваме светлината на Божјата љубов во секојдневниот живот

Убавината и сјајот што Исус им ги покажа на своите ученици на гората Тавор е убавината на неговото лице кога ќе се воздигне на крстот и тоа изобличено. Коментирајќи го

Вера Сведоштва

Преображение Господово

Свеченоста на празникот Преображение Господово која ја славиме нѐ повикува да направиме едно

Ватикан Вести

Ангел Господов: Господ воскресна и не дозволува темнината да го има последниот збор

Да се чуваме од духовната мрзеливост и да овозможиме Христовото светло да свети насекаде. Со овие зборови папата Фрањо се обрати на присутните верници на плоштадот Свети Петар пред неделната

Ватикан Вести

Ангел Господов: Бог се објавува на Крстот

Преображението ни помага да го сфатиме пасхалното таинство – истакна папата Фрањо на молитвата

Ватикан Вести

Настанот Преображение Господово ни нуди порака на надеж

Настанот Преображение Господово ни нуди порака на надеж, нѐ повикува да се сретнеме со Исус