Tag "права"

Врати се на почетна
Вера Духовност

Марија – Покровителка на правата и обврските

Можеби, на прв поглед, слушајќи го насловот би рекле и би се запрашале: Каков наслов на тема за размислување е ова?

Ватикан

Папата: Никогаш повеќе дискриминација и ксенофобија кон Ромите

„Никогаш повеќе трагедии со деца, кои умираат „од студ или оган“, но исто така и „никогаш повеќе лаги, измами и спорови: настапи времето за градење на почовечко општество и периферии“.

Ватикан

Епископска Синода: Претставени извештаите на 13 јазични групи

По говорот на Папата во кој повика на молитва за мир на Блискиот Исток, работата во синодалната сала продолжи со претставување на извештаите од 13 мали работни групи за првиот

Ватикан

Апел на Светиот Престол до ОН за правата на возрасните

„Во време, во кое повозрасните луѓе ‘се напуштени’ од општеството, повеќе од важно е нашите напори да се насочени кон промовирање на политиката и образовниот систем,

Ватикан

Папата: Некои светски моќници не сакаат мир

„Мирот е занаетчиски производ“ кој со сакање на ближните се „кова“ секој ден, а нема мир таму каде е неправдата и каде успеваат трговците со оружје, истакна Светиот Отец