Tag "почитување"

Врати се на почетна
Вера Семејство

Жено, знаеш ли каде е твоето достоинство?

Жено: за да се зборува за тебе, треба да се стане. Со целата сигурност можеме да ја дефинираме ЖЕНАТА

Ватикан

Папата Фрањо: Се восхитувам на големата култура и мудрост на кинескиот народ

Се восхитувам на Кина, на нејзината голема култура и неисцрпна мудрост, рече папата Фрањо во разговор со новинарот Франческо Сисци за дневниот весник „Asia Times“. 

Ватикан

Папата ги прими епископите од Мозамбик

Соочена со предизвиците и немирите кои го загрозуваат мозамбиското општество, Црквата треба да биде обединета и да соработува со институциите со цел да работи на културата на среќавање

Свет

САД: Апел на епископите против верските прогонства

Повик на молитва за сите жртви од верски прогонства и апел насилствата да не се повторуваат повеќе“ – стои во апелот на Управнот одбор на епископската конференција на Соединетите