Tag "потполн опрост"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Апостолската милостилница ја одобри можноста за добивање потполн опрост во цел месец ноември

Апостолската милостилница издаде Декрет со кој се продолжува можноста за добивање потполн опрост заради траење на пандемијата и епидемиолошките мерки. Слична мерка е преземена во 2020 година.

Ватикан Вести

Еве како можете да добиете потполн опрост во Годината посветена на свети Јосиф

Годината на свети Јосиф судејќи по сѐ, може да биде година на големи милости.

Ватикан Вести

Ватикан го олесна добивањето на потполн опрост за покојните

Во пандемијата од коронавирусот на верниците во текот на ноември ќе се понудат повеќе можности за добивање на потполн опрост за покојните, се наведува во декретот на Апостолската милостилница објавен

Ватикан Вести

Папата одреди потполн опрост по повод Светската средба на семејства во Даблин

И оние кои преку медиуми ќе ја следат Светската средба на семејства која во присуство на Папата ќе се одржи во август оваа година во Даблин, ќе може да добие