Tag "послушност"

Врати се на почетна
Вера Сведоштва

Свети Фрањо од Асизи

Свети Фрањо е роден во Асизи во 1182 година, син на Пиетро Бернардоне и госпоѓа Пика, богати трговци. Неговото раѓање било опкружено со мистериозни околности:

Вера Вести Сведоштва

Свети апостол Андреј

Денес го славиме празникот на светиот Апостол Андреј, брат на Симон Петар и пријател на Иван

Ватикан Вести

Папата Фрањо: Христијанинот е сведок на послушноста

„Повеќе треба да Му се покоруваме на Бога, отколку на луѓето.”

Вера Сведоштва

Сестра Еврозија: Послушноста е благослов

Според мене нашата, сакана основателка беше вистински пример и образец на послушност

Ватикан

Папата: Богопосветените лица се мажи и жени во служба на Бог

„Повикани сте на сведочење на реалноста на Бог пред сѐ со вашиот живот, а потоа и со зборови“. Ова го рече папата Фрањо во импровизираното свое слово упатено