Tag "посвојување"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Посвојување на далечина е знак на Божјата нежност

Во својот говор пред членовите на здружението „Проект Агата Смералда“, Папата повторно зборуваше за брачните двојки кои се отворени за прифаќање деца без семејства, а ги пофали и оние кои

Ватикан Вести

Папата Фрањо: Посвојувањето еден од највозвишените облици на љубов и родителството

Папата Фрањо на Генералната аудиенција во среда 5 јануари 2022 година сподели размислување за татковството на свети Јосиф, молејќи ниту едно дете да не биде лишено од татковска љубов.

Ватикан Вести

Папата Фрањо: Посвојувањето е христијанска одлука што ве прави плодни

Папата Фрањо ги споделува своите размислувања за плодноста на брачната љубов, која се гледа и преку отвореноста кон животот што треба да се роди и во подготвеноста да се грижи

Вера Семејство

Седум работи кои треба да ги знаете за неплодноста

Кога некој ќе сподели со вас  дека има проблеми со зачнување, понекогаш тешко е да се знае како да се одговори. Еве неколку совети.

Сведоштва Свет

Посвоил над 100 деца кои требало да бидат абортирани

Прекрасна приказна за човек кој спасува деца, кои требало да бидат убиени во утробите на своите мајки

Свет

Индија: Сестрите на Мајка Тереза се спротиставија на владините упатства за посвојување деца

Мисионерките на љубовта, монашката заедница која ја основа Мајка Тереза, одлучија да ги стопираат постапките за посвојување деца во 15 сиропиталишта