Tag "поклоници"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата упати порака до поклониците во Лухан

По повод 40. поклонение на Богородица од Лухан во Центенариј, на југозападот од Аргентина, папата Фрањо упати видео порака до поклониците во која истакнува дека во време на пандемија е

Ватикан

За 100 дена од Јубилејот 3 милиони поклоненици во Рим

Речиси 3 милиони поклоненици во Рим од почетокот на Светата година. Ова е статистика на првите 100 дена од Јубилејот на милосрдието која ја објави на 14 март монс. Рино

Ватикан

Донација за најсиромашните и мигрантите

Над еден милион евра собрани од доброволни прилози од поклониците при изложувањето на Торинското платно ќе бидат наменети за помош на сиромашните и мигрантите, одлучи папата Фрањо.

Свет

Папата: Проблемите се решаваат со солидарност

Папата Фрањо во сабота 2 мај на аудиенција прими повеќе од илјада поклоненици од италијанската бискупија Изерниа-Венафро при што нагласи за потребата