Tag "подготовка"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Благодарствени Литургии за семејствата во Нова Маала

Од 10-15 декември 2018 година во парохиската Црква „Успение на Пресвета Бгородица“ во Нова Маала сите семејства од парохијата имаа можност преку „Благодарствените семејни Литургии“ да му благодарат на Бога

Ватикан Вести

Папата Фрањо: Треба да се сведочи убавината на бракот

На средбата на 28 септември 2018 година во базиликата Свети Иван Латерански со учесниците на курсот за брак и семејство, папата Фрањо посака „постојан катехуменат“ и ги поттикна да помогнат

Вера Семејство

Прва Причест – Како духовно да го подготвите вашето дете за Прва Причест

Пред  вашето дете е Прва Причест. Наскоро вашето дете нема само да ја дели вашата ДНК, туку ќе го дели со Вас и Телото Христово! Подгответе се за ова Света

Вера Духовност

Десет начини како да се подготвите за света смрт

Најважниот момент во нашиот живот е токму моментот на смртта. Тоа ќе ја одреди нашата судбина за вечноста. Еве 10 совети како да се подготвите за света смрт.

Вера Духовност

Да ја откриеме длабоката смисла на Божиќ со пастирите

Можеби ни изгледа дека знаеме која е смислата на Божиќ, но ако се одлучиме да влеземе подлабоко во

Вера Духовност

Како правилно да се подготвуваме за Божиќ?

Божиќното време нѐ свртува кон Бог Кој доаѓа. Полесно ќе се одлучиме за молитва, за Исповед,

Ватикан

Божиќното славење во знакот на Светата година

Светиот Отец се подготвува за Божиќното литургиско славење и за свршетокот на годината. Аудеинцијата во среда ќе изостане. Папата на Бадник со почеток во 21.30 часот ќе ја предводи светата